Justiție

Comisiile juridice din Parlamentul R. Moldova și din Camera Deputaților a Parlamentului României vor colabora în vederea implementării unor reforme eficiente în domeniu

Comisiile juridice din Parlamentul R. Moldova și din Camera Deputaților a Parlamentului României vor colabora în vederea implementării unor reforme eficiente în domeniu

Membrii comisiilor Juridice din Parlamentul Republicii Moldova şi al României vor colabora în domeniul Justiţiei, reformei din sistem şi ajustării legislaţiei naţionale la standardele europene. Vor fi create grupuri de lucru ce vor identifica soluţii pentru criza din Justiţie. Declaraţiile au fost făcute după şedinţa comună a celor două comisii, care s-au întrunit la Chişinău.

VERONICA ROŞCA, vicepreşedinte, Comisia Juridică, Parlamentul Republicii Moldova: "Mai multe subiecte cum ar fi cel al grafierilor şi asistenţilor judiciari vor fi preluat de doi trei deputaţi din parlamentul Republicii Moldova şi României şi aşa cu fiecare subiect în parte vom creea grupuri de muncă, care să ofere soluţii comune în două trei luni de zile."

LAURA VICOL, preşedinte, Comisia Juridică, Camera Deputaţilor a României: "Este o situaţie fară precedent în Republica Moldova. Atât timp cât aveţi oameni puternici, drepţi, care să înfăptuiască actul de justiţie într-un mod corect şi drept, veţi putea spune că aveţi un sistem puternic. Până atunci, atâta timp cât judecătorii, care îi respect, pe cei drepţi, nu înţeleg că actul justiţiei trebuie înfăptuit cu dreptate, acei judecători nu au ce căuta în sistem."

Este prima ședință comună a comisiilor Juridice din Parlamentul Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din România. Autorităţile de la Chişinău au primit asigurări că vor beneficia de sprijin şi asistenţă în domeniul Justiţiei din partea României. Delegația română, condusă de Laura Vicol, se va afla în Republica Moldova timp de trei zile. Au avut o întrevedere şi cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter