„Ministerul Agriculturii din luna aprilie vorbește despre aceste lucruri și identificăm surse financiare. A venit cu o soluție pentru a rezolva o problemă economică care agricultorii în anul curent să-și poată vinde producția sa, fără pierderi sau cu pierderi minime. Dacă nu va fi posibil de făcut ca să-și acopere total sine costul său.” Declarațiile au fost făcute de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
„Sperăm că piața se va schimba pentru că avem unele regiuni în Europa care sunt secetoase. Acești bani nu sunt ai Ministerului Agriculturii, sunt a fiecărui dintre noi, inclusiv a copilului care s-a născut ieri și care trebuie să-și primească indemnizația și care are viitor în R. Moldova și trebuie să construiască. Toți acești cetățeni 2,5 milioane au luat de la ei bani și am dat agricultorilor 200 de milioane de lei. Și, pe această cale în calitate de ministru al Agriculturii care reprezint toți agricultorii vreau să mulțumesc poporului Republicii Moldova pentru cel 1,6 miliarde de lei care a fost oferit agricultorilor din R. Moldova sub formă de subvenție ca ei să fie în formă de respectat tot pentru ei. Și, pentru aceste 200 de milioane de lei care au fost oferite din partea poporului R. Moldova și vor fi distribuite agricultorilor. Marea majoritatea a agricultorilor sunt aliați cu mine astăzi când eu mulțumesc poporului pentru acest ajutor”, a mai spus ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.
Vladimir Bolea spune că noi trebuie să construim o agricultură bazată pe principii de procesare, de cooperare: „Noi trebuie să gândim cum depozităm, când vindem, cum vindem. Și, cel mai important ce semănăm, unde semănăm, sunt foarte multe lucruri.”
„Acestea sunt lucruri care dau soluții pe scurtă durată, lungă, medie ș.a.m.d. Ceea ce a făcut Ministerul Agriculturii a soluționat o problemă imediat. Și, evident că aceste 200 de milioane nimeni nu a venit să spună că s-au soluționat toate problemele, dar s-a rezolvat o mică parte dintr-o problemă importantă și anume formarea prețului de cost. Noi trebuie să învățăm de acum înainte să comercializăm și să vindem cu situația care s-a schimbat deja, altfel numai poate fi,” a mai explicat Vladimir Bolea.
Ediţia emisiunii "Punctul pe AZi” de la TVR Moldova poate fi urmărită mai jos.