Economic

Ministerele de finanțe din R. Moldova și Polonia vor iniția cooperarea bilaterală în domeniul finanțelor publice

post-img
imagine simbol

Ministra finanțelor Veronica Sirețeanu împreună cu secretara de stat Olga Golban, au avut o întrevedere cu reprezentantul Ambasadei Poloniei în Kiev, consilier pe chestiuni vamale și fiscale, Bartosz Gruszecki. Această întrevedere are loc urmare a discuțiilor anterioare a ministrei Sirețeanu cu omologul său din Polonia, Magdalena Rzeczkowska.

Oficialii au discutat chestiuni ce țin de relațiile bilaterale în domeniul finanțelor publice, în special, pe dimensiunea ce vizează politicile de administrare fiscală și vamală.

De asemenea, s-a convenit inițierea elaborării unui memorandum de înțelegere între cele două ministere. Domeniile de cooperare vor fi identificate în procesul de coordonare a documentului.  În principal, cooperarea se va realiza prin expertiză, dezvoltare de capacități, schimb de bune practici, vizite de studiu, misiuni de consiliere etc.

În context, ministra Veronica Sirețeanu a mulțumit omologului său pentru susținere, subliniind disponibilitatea pentru diversificarea relațiilor de cooperare bilaterale. 

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter