Actualitate

Vicepremierul Nicu Popescu: „Am convenit că în perioada următoare vom iniția vizite de lucru împreună cu șefii și membrii grupurilor de lucru pe cele 35 de capitole care urmează să fie negociate cu UE”

post-img
imagine simbol

După recomandarea Comisiei Europene privind începerea negocierilor de aderare la UE, vicepremierul Nicu Popescu a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles împreună cu o echipă de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Cancelaria de Stat și Ministerul Finanțelor.

În marja vizitei de lucru ministrul de externe Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Gert-Jan Koopman, directorul general pentru vecinătate și extindere al UE, cu care a abordat următorii pași în procesul nostru de aderare la UE. Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative în implementarea recomandărilor Comisiei Europene, cu o rată de realizare de 94%.

„Am discutat detaliat despre acțiunile care trebuie finalizate până în martie 2024, punând accentul pe continuarea reformei în sistemul judiciar și procesul de deoligarhizare.

De asemenea, la Bruxelles am discutat cu Lawrence Meredith, directorul pentru vecinătate estetică, Diana Jablonska, șefa de unitate pentru Georgia și Moldova și Thomas Hagleitner, șef de unitate pentru politica și strategia regională pentru Balcanii de Vest. Oficialii europeni ne-au asigurat de tot suportul instituțiilor europene în procesul nostru de aderare la UE.

Am convenit că în perioada următoare vom iniția vizite de lucru împreună cu șefii și membrii grupurilor de lucru pe cele 35 de capitole care urmează să fie negociate cu Uniunea Europeană”, a spus Nicu Popescu.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter