Recomandări

OBIECTIV COMUN: 1 DECEMBRIE, ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

post-img
emisiune

La Alba Iulia, clopotele au sunat de 104 ori, câte o bătaie pentru fiecare an care a trecut de la Marea Unire din 1918. Pentru fiecare român, 1 decembrie a însemnat un nou început, crearea şi consolidarea statului modern - România. Acest eveniment istoric simbolizează momentul în care întreaga românime a devenit stăpână absolută pe moștenirea lăsată de bunici și străbunici. Despre idealurile şi valorile noastre ca națiune, ca cetățeni discutăm astăzi, de Ziua Naţională a României, şi la Obiectiv Comun.

Invitaţii ediţiei sunt: Liliana  NICOLAESCU-ONOFREI - președinta Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media; Adrian CIOROIANU - diplomat, prof. univ., doctor în istorie, fost ministru de Externe al României; Liviu BRĂTESCU - doctor în istorie, senator, membru al Comisiei pentru cultură şi media a Senatului României, fost secretar de stat la Ministerul Culturii. Realizator - Elena Guțu, producător - Grigore Cazacu.

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

 

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter