Recomandări

„LA PAS PRIN ȚARĂ” Descoperim satul de vacanță Văleni din raionul Cahul

post-img
„LA PAS PRIN ȚARĂ”

Emisiunea „La Pas prin Țară”, realizată de colegul nostru Ion Railean, a ajuns la 200 de kilometri de Chișinău, în satul de vacanță Văleni, din raionul Cahul, unde sunt multe de văzut și de admirat.

Știm deja că satul Văleni, din raionul Cahul a fost desemnat destinația anului 2024, în cadrul unui concurs din România.

Anul trecut, localitatea a primit și premiul „Best Tourism Villages 2023”, considerat cel mai prestigios în domeniul turismului rural, la nivel mondial.

„LA PAS PRIN ȚARĂ”

Aici vom putea admira Lacul Beleu, parte a Rezervației științifice „Prutul de Jos” este prima rezervație științifică a biosferei din R. Moldova, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Aceasta cuprinde nouă localități, printre care și Văleni. Aici viețuiesc circa 200 de specii de păsări și 40 de specii de mamifere. Totodată, pe teritoriu cresc peste 300 de tipuri de plante.

„LA PAS PRIN ȚARĂ”


Un alt obiectiv este „Drumul lui Petru Rareș”- traseul pe o distanță de 9 kilometri, printre desișurile de stuf și sălcii, și face legătură cu celălalt mal al Prutului. O legendă spune că, înainte de a urca pe tronul Țării Moldovei, Petru Rareș, fiul lui Ștefan cel Mare, ar fi dus o viață tihnită de pescar în împrejurimile Văleniului.

„LA PAS PRIN ȚARĂ”


Dacă ajungeți la Văleni, să intrați și la Muzeul de Istorie și Etnografie Văleni, care și-a deschis ușile pentru public pe 27 august 2017, atunci când a fost inaugurat Centrul socio-cultural Văleni. Muzeul cuprinde până la 1 000 de exponate, printre care piese de vestimentație, mobilier, documente, fotografii și unelte.

„LA PAS PRIN ȚARĂ”


Alte lucruri interesante, vedeți duminică, 23 iunie, ora 17:30 și în reluare joi, la ora 13:30, pe TVR Moldova.

Edițiile despre Sighișoara, Sibiu, Chișinău, Brașov, Munții Bucegi și Maramureș le puteți urmări pe pagina de Youtube TVR MOLDOVA

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter