Recomandări

Portret Obiectiv: Iuliana Gorea Costin, ambasadorul sufletului

post-img
Iuliana Gorea Costin
Sursa foto: tvr

Ambasadoarea Iuliana Gorea Costin face naveta între cele două capitale românești București și Chișinău, militând pentru reunirea celor două state românești, despărțite de un tratat nerecunoscut. Astfel, prima întrebare în intenția de a-i face un portret a fost: „Unde este acasă pentru Iuliana Gorea Costin?” Ne-a răspuns la emisiunea Portret Obiectiv la TVR MOLDOVA.

A participat la Mișcarea de Renaștere Națională, la Greva Studenților, în 1996 a fost candidat independent la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.  A fost mereu pe baricade când o cerea momentul. Am întrebat-o dacă a simțit vreodată frică. 

Răspunsul a foste ferm: „Nu, nu am simțit frică decât în unele cazuri legate de pericole firești. În linii mari când, când judecătorul tău este propria ta conştiinţă, nu am simţit.  Când ai un crez, o conştiinţă nu simţi frică” mărturiseşte Iuliana Gorea Costin.

A pus bazele Liceului român-englez ,,Mircea Eliade” din Chişinău, fiind şi primul director al instituţiei. Şi astăzi are discuţii interesante cu foştii elevi. Se bucură de realizările lor.

Am discutat despre oamenii care astăzi fac parte din universul ambasadoarei Iuliana Gorea Costin. Am întrebat-o: cum a fost omul Nicolae Costin? De ce iubim oamenii şi de ce iubim viaţa ?

Despre toate ne povesteşte Iuliana Gorea Costin la Portret Obiectiv, sâmbătă la 17:00, la TVR MOLDOVA

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter