Social

Fluxul de călători în primul semestru al lui 2022, în creștere

post-img
frontieră

Fluxul de călători în primul semestru al anului 2022 a înregistrat o creștere de 109,2% față de perioada similară din 2021. Acest lucru îl arată în bilanțul activităților prezentat de Poliția de Frontieră.

De asemenea, se atestă o creștere cu 72,2% a fluxului de mijloace de transport comparativ cu perioada analogică a anului precedent.

Potrivit Poliției de Frontieră, această creștere se datorează și modificării unor condiții impuse în contextul COVID-19, dar mai mult apariției situației de conflict din Ucraina. 

Cele mai multe traversări au fost înregistrate pe sectorul de frontieră MD-RO, ponderea fiind de 60,7% din numărul total de traversări. Un alt factor important, a fost înregistrat că autorizarea la traversarea frontierei de stat nu a fost efectuată la  un număr de 3800 persoane, fiind o creștere cu 204,9% față de perioada similară a anului precedent, când au fost aplicate 1246 măsuri de neautorizare a frontierei de stat.

Potrivit datelor statistice cu privire la migrația ilegală și traficul de ființe umane, pentru tentativă/trecere ilegală a frontierei de stat au fost documentate 1191 persoane. Astfel că fenomenul migrației ilegale este în creștere considerabilă în raport cu valorile înregistrate în perioada similară a anului precedent. Majorarea de cca 52 ori a fost influențată de situația conflictului armat din Ucraina.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter