Covid-19

Peste 3700 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate săptămâna trecută doar în municipiul Chișinău

COVID-19
Sursa video: TVR MOLDOVA

Covid-19 se răspândeşte cu rapiditate în Chişinău. Doar săptămâna trecută s-au înregistrat peste 3700 de cazuri noi, cu peste o mie mai mult decât săptămâna precedentă. În mai multe suburbii, numărul persoanele infectate creşte alarmant. Autorităţile îndeamnă populaţia să respecte măsurile de prevenire.

Săptămâna trecută, în spitalele municipale, au fost internaţi 358 de pacienţi cu Covid-19, din care 61 se află şi acum în stare gravă. Au fost înregistrate şi şapte decese cauzate de infecţie la pacienți ce sufereau de maladii cronice. În total, în municipiul Chişinău, sunt peste 3700 de infectaţi, iar numărul este în creştere.

MARINA BUGA, şef, Direcţia Sănătate Chişinău: „Se atestă sporirea morbidităţi în suburbii şi aici mă refer la Tohatin, Bubuieci, Ghidighici, Coirescu, Condriţa şi Sângera, Durleşti. Îndemnă persoanele să poarte măşti în spaţiile aglomerate.”


Potrivit autorităţilor, majoritatea adulţilor depistaţi cu covid suferă de forme uşoare şi sunt trataţi la domiciliu, sub supraveherea medicului de familie. Numărul cazurilor inregistrate în rândul copiilor rămâne ridicat și mulţi dintre ei au nevoie de spitalizare. Începând cu 27 iulie, municipiul Chișinău se află sub cod roșu de infecție cu COVID-19. Doar 25 la sută din populațiea Chișinăului este vaccinată cu schema completă. Incidenţa Covid 19 în Republica Moldova a crescut dramatic în ultimele săptămâni. Potrivit ultimelor statistici, se înregistrază o incidenţă de 255 de cazuri la 100 de mii de locuitori.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter