Social

Dorinţele micuţilor din R. Moldova pot ajunge direct la Moş Crăciun datorită unei iniţiative a fundaţiei Clipa Siderală împreună cu Poşta Moldovei

Dorinţele micuţilor din R. Moldova pot ajunge direct la Moş Crăciun datorită unei iniţiative a fundaţiei Clipa Siderală împreună cu Poşta Moldovei

Printre tradiţiile specifice sărbătorilor de iarnă se numără și "Poșta lui Moș Crăciun" o acţiune de mare interes ce face parte din Proiectul "Academia lui Moș Crăciun". Şi în acest an, copiii îşi pot scrie dorinţele într-o scrisoare. Voluntarii Fundaţiei "Clipa Siderală" în colaborare cu Poşta Moldovei vor avea grijă ca mesajul să ajungă la Moş Crăciun.

La sediul Poştei Moldovei a fost o adevărată sărbătoare. Copiii şi-au scris dorinţele pe hârtie dar au fost modeşti și cei mai multi au spus că îşi doresc sănătate şi pace pe pământ. Startul campaniei a fost dat chiar de Moş Crăciun, personaj a cărui imagine a fost reconstituită în baza lucrărilor ştiinţifice ale savanţilor de la Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova şi Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

"Eu scriu scrisoare lui Moş Crăciun. Aş dori să am multă sănătate, familia mea să aibă multă sănătate şi să fie pace pe pământ."

"O carte, nişte rechizite. Posibil să le dăruiesc surorii mele sau altcuiva."

"I-ai scris scrisoarea lui Moş Crăciun? -Da! -Ce i-ai scris? - Ca să fie sănătate la familia mea şi să-mi aducă un lego."

În 2022, în cadrul campaniei au fost procesate peste 11 mii de scrisori pentru Moş Crăciun.

VIOLETA COJOCARU, administrator, "Poșta Moldovei": Poştei Moldovei îi revine misiunea, de comun cu partenerii noştri să organizăm un spaţiu unde magia sărbătorilor de iarnă să prindă viaţă, iar ulterior avem nobila misiune de a duce scrisorile copiilor direct lui Moş Crăciun.

VALERIA JIDRAŞ, coordonator, Proiectul "Academia lui Moş Crăciun": Se scrie răvaşul, mesajul pe care vor să-l expedieze moşului, îl pun într-un plic. Nu este nevoie de timbru poştal, doar cui îi este adresată şi o duc la oficiul Poştei Moldovei. De acolo, datorită parteneriatului cu Poşta Moldovei ei îl expediază direct la academia noastră.

Cei ce doresc sa-i scrie lui Mos Craciun pot aduce scrisorile la oficiile poştale până pe 15 decembrie.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter