Politic

Președintele Parlamentului Igor Grosu: „Cei care au dat curs invitaţiei la recepţia de la Ambasada Rusiei la Chişinău justifică agresiunea Moscovei în Ucraina”

video

Cei care au dat curs invitaţiei la recepţia de la Ambasada Rusiei la Chişinău justifică agresiunea Moscovei în Ucraina. Aşa a comentat preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, participarea la eveniment a unor deputaţi şi preoţi de la Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove. De cealaltă parte, reprezentanţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor nu văd o problemă că unii dintre colegii lor au stat la o masă cu reprezentanţii unui stat ce duce un război sângeros în Ucraina.

IGOR GROSU preşedintele Parlamentului: „Prin ei vorbeşte Kremlinul, prin gura lor vorbeşte Kremlinul şi noi ştim că puterea şi statul care a sfidat şi sfidează independenţa ţărilor din proximitatea sa este Federaţai Rusă.  Evident este un gen de umlinţă, de depedenţă şi servilim. Ei încearcă să justifice această agresiune prin toate aceste metode, din acest motiv modificăm legislaţia de fiecare dată când este nevoie.”


De cealaltă parte, deputatul Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Grigore Novac, s-a arătat deranjat de întrebare. Acesta a spus că nu vede o problemă că întreaga formaţiune a fost invitată la recepţia de la Ambasada Rusiei la Chişinău.


GRIGORE NOVAC deputat, BCS: „ BCS dă curs practic la toate invitaţiile de acest gen fără exepţie. Nu desconsiderăm pe nimeni, lucru care s-a întâmplat şi pe parcursul zilei de ieri. Astfel de evenimente au loc anual, la toate ambasadele, de zeci de ani nimic nou sub soare şi nu înţeleg de ce atâta atenţie.”


 La recepţia de ieri, dedicată Zilei Naţionale a Rusiei, a fost şi başcanul autonomiei găgăuze, Evghenia Guţul. La scurt timp, Statele Unite ale Americii au impus sancțiuni împotriva acesteia. Experții de la Chişinău susțin că acțiunile agenților Federației Ruse în Republicii Moldova ar trebui supravegheate mai atent de autorități.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter