Actualitate

VIDEO. Un nou scandal pe Aeroportul Internaţional Chişinău provocat de simpatizanţi ai fugarului Ilan Şor. Aceștia s-au îmbrâncit cu poliţiştii de frontieră

VIDEO. Un nou scandal pe Aeroportul Internaţional Chişinău provocat de simpatizanţi ai fugarului Ilan Şor. Aceștia s-au îmbrâncit cu poliţiştii de frontieră

Un nou scandal pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Mai mulţi simpatizanţi ai fugarului Ilan Şor s-au îmbrâncit cu poliţiştii de frontieră. Aceştia reveneau de la Moscova, unde au participat la un nou eveniment al blocului Victorie, creat de Şor. Potrivit oamenilor legii, cel puţin patru persoane au fost investigate pentru comportament agresiv.

De dimineaţă, pe reţelele sociale au apărut secvenţe video în care erau surprinşi mai mulţi oameni care strigă la poliţiştii de frontieră din Aeroportul Internaţional Chişinău.

Pasagerii erau nemulțumiţi că ofițerii le verifică bagajele. Pentru a calma spiritele, au intervenit mai mulţi angajaţi ai poliţiei. Marina Tauber a scris pe telegram că sunt vizați simpatizanții lui Ilan Șor, care reveneau de la o reuniune de la Moscova.

Potrivit acesteea, pasagerii ar fi fost verificaţi timp de patru ore. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră susţin că incidentul a avut loc în zona sosiri. Grupul care revenea de la Moscova avea comportament agresiv. Un pasager a fost sancţionat şi acuzat de huliganism. Alți trei vor fi investigaţi pentru tulburarea ordinii publice.

Oamenii legii se adresează călătorilor să respecte măsurile de control impuse la trecerea frontierei de stat. Iar şeful Poliţiei Naţionale, Viorel Cernăuţeanu, susţine că au loc un şir de investigaţii pentru a nu permite destabilizări în masă. VIOREL CERNĂUŢEANU, şeful Poliţiei Naţionale: „Aceste investigaţii nu s-au încetinit de ceva timp. Ele în continuare sunt în demarare. Ppliţia în continuare cu celelalte instituţii ale statului întreprind toate acţiunile pentru documentarea la orice situaţie care este parte, obiect sua persoana devine subiect a organizaţiei criminale care urmăreşte scopul de destabilizare pe teritoriul RM. Deci, o destabilizare a ordinii şi securităţii” Autorităţile au blocat si anterior încercări ale unor persoane afiliate infractorului Ilan Şor de a intra în Republica Moldova cu sume mari de bani, nedeclarate. Astfel de incidente au fost documentate la sfârşitul lui aprilie şi începutul lui mai.

Banii erau aduşi de la Moscova de persoane care au participat la lansarea blocului politic Victorie, creat de condamnatul fugar Ilan Şor. Poliţia anunţa că erau plătiţi cu sume între 300 şi 500 de euro. Cei vizaţi au respins de fiecare dată acuzaţiile şi au anunţat că vor îşi vor căuta dreptatea în instanţă.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter