Covid-19

COVID-19 a luat viața a 31 de pacienți în ultima săptămână

COVID-19
Sursa video: TVR MOLDOVA

Numărul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova este într-o uşoară scădere. Sunt cu peste 800 de îmolnăviri mai puţine față de perioada precedentă monitorizată. Rămâne insa constant numărul de decese și este in crestere incidenţa în rândul copiilor.

Raportul săptămânal publicat de Ministerul Sănătăţii arată că, săptămâna trecută, a scăzut numărul îmbolnăvirile de Covid-19.

 În Republica Moldova au fost confirmate 9334 de cazuri, cu 813 mai puţine în comparație cu săptămâna precedentă. În ultimele 7 zile, au fost si 31 de decese asociate Covid-19. Sunt confirmate și 1448 de cazuri in rindul copiilor, in usoară creștere. 

Autoritățile anunță că sunt mai putine cazuri printre medici. Dacă în prima săptămână din august au fost înregistrate 546 cazuri, săptămâna trecută, a scăzut la 384. 

Și în Chişinău, numărul infectărilor de Covid-19 este în scădere. Şeful Direcției Generale Sănătate, Boris Gîlcă, a declarat că populația trebuie să respecte în continuare recomandările specialiştilor în sănătate publică.


STATISTICĂ COVID-19
PERIOADA 8-14 august    


TOTAL - 9 334 cazuri
DECESE  - 31 persoane
COPII INFECTAŢI  - 1 448
CADRE MEDICALE INFECTATE -  384

BORIS GÎLCĂ, şeful Direcției Generale Sănătate: „Şi la nivel regional urmărim situaţia şi în Europa. Este adevărat că se observă această descreştere a infecţiei Covid, probabil, voi risca să fac un pronostic că am depăşit deja punctul culminant din acest val şi vom merge în descreştere. Anul de studii vrem să credem că va începe în condiţii de siguranţă epidemiologică”.

Autorităţile din sănătate recomandă purtarea măștii de protecție în instituțiile medico-sanitare, în mijloacele de transport public, centre comerciale și în magazine. În perioada 8-14 august a crescut numărul celor ce vor sa se vaccineze. Acoperirea cu schema completă de vaccinare in Republica Moldova este de doar 31,24 la sută.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter