Social

Expozițiile „Republica Moldova Prezintă” se desfășoară în orașele Baia Mare și Cluj-Napoca din România

post-img
Expozițiile „Republica Moldova Prezintă” se desfășoară în orașele Baia Mare și Cluj-Napoca din România

Peste 40 de companii din Republica Moldova își expun produsele la Expozițiile „Republica Moldova Prezintă”, care se desfășoară în perioada 31 mai – 2 iunie 2024 în orașele Baia Mare și Cluj-Napoca din România. Evenimentele reprezintă o proiectare a expoziției naționale anuale „Fabricat în Moldova” din Chișinău și continuă succesul expozițiilor similare organizate în Iași, Brașov și Ploiești, începând cu anul 2016, transmite moldpres.

La expoziții participă producători de mărfuri și prestatori de servicii din toate sectoarele economiei naționale, precum industria alimentară și agricolă, producția de vinuri, gospodării țărănești.

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare aflată la cea de-a III-a ediție, se desfășoară în incinta Sălii Polivalente „Lascăr Pană” din Baia Mare, pe o suprafață de 250 mp. Aceasta este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, CCI Maramureș și Consiliul Județean Maramureș.

Evenimentul cuprinde atât expoziția „Republica Moldova Prezintă”, cât și un salon dedicat regiunilor înfrățite ale Maramureșului, printre acestea numărându-se și regiuni din Republica Moldova, cum ar fi Ungheni, Strășeni și Hâncești. Totodată, în cadrul expoziției va fi organizat un program B2B între companiile din zona Maramureșului și Republica Moldova. Evenimentul va include și un program artistic.

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Cluj-Napoca este la cea de-a II-a ediție și se desfășoară în Parcul Central Simion Bărnuțiu, unde sunt amplasate standuri expoziționale pe o suprafață de 200 mp. Expoziția este organizată de CCI a RM, în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova în România, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Asociația Meșterilor Populari Clujeni.

Aceste expoziții sunt deschise publicului larg până duminică, 2 iunie, oferind o oportunitate perfectă vizitatorilor din România de a descoperi și achiziționa produse autentice moldovenești, sprijinind în același timp producătorii autohtoni din R. Moldova.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter