Actualitate

S-a stins din viață fostul deputat și vicepreședinte al Parlamentului, Mihail Camerzan

post-img
Mihail Camerzan

Fostul deputat, un om distins de stat și vicepreședinte al Parlamentului, Mihail Camerzan, a trecut în neființă. El s-a stins din viață pe data de 19 decembrie 2023, la vârsta de 71 de ani.

Mihail Camerzan s-a născut la 2 noiembrie 1952, în satul Țiganca, raionul Cantemir. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității de Stat a Moldovei. Înainte de a intra în viața politică, a dedicat ani prețioși educației, activând ca pedagog la liceul Gheorghe Asachi din Chișinău.

Cu o carieră remarcabilă în sfera politică, Mihail Camerzan a ocupat funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în perioada anilor 1998-2009. În legislatura 2001-2005, a slujit cu demnitate în calitate de vicepreședinte al Parlamentului, aducând contribuții semnificative la dezvoltarea țării. Mai târziu, și-a adus aportul ca Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Portugheză și în Regatul Maroc.

Mihail Camerzan va rămâne în amintirea tuturor ca o personalitate notorie, un om extraordinar, profesionist, modest, cu o cumsecădenie aparte, mereu gata să sară în ajutor. Cu simțul umorului bine conturat, a fost nu doar un om de stat, ci și un familist devotat, un prieten de nădejde și un coleg apreciat.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu sunt invitați să participe la slujba de priveghi, ce va avea loc astăzi, 20 decembrie, la ora 18:30, la Biserica din Cimitirul Central de pe strada Armenească. Înmormântarea va avea loc mâine, 21 decembrie, la ora 11:00, tot la Cimitirul Central. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter