ACTUALITATE

Peste 18 mii de locuitori ai oraşului Edineţ vor avea parte de apă de calitate la robinete

Peste 18 mii de locuitori ai oraşului Edineţ vor avea parte apă de calitate la robinete. Şi asta datorită unui proiect de modernizare şi extindere a reţelei de aprovizionare cu apă, finanţat de Uniunea Europeană. La evenimentul de lansare a proiectului a fost prezent şi preşedintele Maia Sandu şi oficiali europeni.

În cadrul proiectului, în oraşul Edineţ urmează să fie reabilitate şi extinse reţele de alimentare cu apă cu o lungime de 40 de kilometri, care vor asigura cu apă potabilă de calitate locuinţele, şcolile, grădiniţele, spitalele şi alte instituţii din Edineţ.

„Foarte bine, că la noi apa era de o calitate tare proastă. E în beneficiul oamenilor. Să fie apa cât mai bună. Se spune că e apă potabilă, dar nu e. Să fie apă curată”.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 60 de milioane de lei, dintre care 50 de milioane sunt bani acordaţi de Uniunea Europeană, iar restul sumei e alocată din bugetul local.

CONSTANTIN COJOCARU, primarul oraşului Edineţ: „Un proiect care va cuprinde 43 de străzi, un proiect care cuprinde sectorul central, aproape de oraş până la intrare în oraş”.

Excelenţa Sa JANIS MAZEIKS, ambasadotul Uniunii Europene în Republica Moldova: „Din câte observaţi şi dumneavoastră, Uniunea Europeană rămâne alături de cetăţenii Republicii Moldova cu diverse proiecte. Iar acest proiect va duce la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale dvs”.

La inaugurarea lucrărilor de reablilitare şi construcţie a reţelelor de apeduct a fost prezent preşedintele Republicii Molodva Maia Sandu, care a vizitat şantierul.

Maia Sandu a mulţumit Uniunii Europene şi Germaniei pentru sprijinul financiar oferit atât raionului Edineţ, cât şi altor localităţi ale Republicii Moldova.

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: „Avem parte de sprijin din partea prietenilor noştri, a partenerilor de dezvoltare pentru ca să îmbunătăţim infrastructura, condiţiile de viaţă, în Republica Moldova”.

Proiectul de la Edineţ este finanţat de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare şi implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.