SOCIAL

VIDEO. Un bărbat a fost salvat de la înec, într-un parc din Chişinău. A sărit în apă pentru a-şi salva câinele

post-img

În dimineaţa zilei de 22 ianuarie salvatorii staţiei de salvare pe apă de pe lacul Valea Morilor din municipiul Chişinău au avut misiunea de a salva de la înec un bărbat în vârstă de 50 de ani.

Potrivit primelor informaţii persoana se plimba cu câinele pe malul iazului, iar la un moment dat patrupedul a sărit pe lac după raţe. Câinele nu a reuşit să iasă la mal, iar stăpânul acestuia a hotărât să-l salveze. În acel moment salvatorii staţiei de salvare au auzit strigătele de ajutor şi au mers în misiune. Bărbatul se afla la o distanţă de aproximativ 4 metri de la mal, dar din cauza podului de gheaţă format şi a apei foarte reci nu reuşea să ajungă la mal. În mai puţin de 5 minute acesta a fost recuperat în siguranţă de salvatori.

Ajunşi la mal bărbatul a fost condus de urgenţă la staţia de salvare pentru a-şi schimba hainele ude şi a se încălzi. Datorită intervenţiei operative a salvatorilor, viaţa bărbatului este înafara oricărui pericol.

De la începutul anului 2022, aceasta este a doua misiune de salvare realizată de salvatorii staţiilor de salvare din R. Moldova pentru recuperarea şi salvarea persoanelor prăbuşite sub gheaţa subţiere a bazinelor acvatice.

În acest context IGSU atenţionează oamenii să nu opteze pentru plimbări pe gheaţa lacurilor şi râurilor şi să-şi monitorizeze strict copii şi animalele de companie.