SOCIAL

Patru acte false, ridicate în punctul de trecere a frontierei Leuşeni

post-img

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din Leuşeni au depistat două teste PCR, un permis de conducere şi un certificat de vaccinare, toate având semne de falsificare.

Pentru a fi scutiţi de regimul de autoizolare doi pasageri ai aceluiaşi mijloc de transport au prezentat la controlul de frontieră teste PCR cu rezultat negativ. În urma unor verificări speciale s-a constatat că actele sunt falsificate. Audiaţi, cei doi călători cu vârste de 48 şi 31 de ani au refuzat să ofere declaraţii. 

Într-un alt caz, la pista de control pe sensul de ieşire din Republica Moldova, un conaţional de 31 de ani a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere moldovenesc, ce nu corespunde unui document autentic. Acesta era eliberat pe numele său şi avea însemnele autorităţii autohtone. 
La audieri posesorul s-a arătat uimit, deoarece a obţinut documentul ca urmare a finalizării unor cursuri în domeniul auto pentru trei categorii de vehicule.

Un alt pasager, pentru a nu fi plasat în autoizolare, a prezentat poliţiştilor de frontieră un certificat de vaccinare împotriva Covid-19. În urma verificărilor s-a constatat că posesorul acestuia, un tânăr de 35 de ani, domiciliat în raionul Teleneşti, nu se afla pe teritoriul ţării în ziua imunizării, deşi actul are însemnele unei instituţii medicale din ţara noastră. Pasagerul a evitat să dea declaraţii. 

Persoanele vizate sunt cercetate pentru uz de acte oficiale falsificate. Pe toate cazurile se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate. Documentele au fost transmise către laboratorul de expertiză pentru stabilirea legalităţii acestora. În dependenţă de rezultate se va face încadrarea juridică a faptelor şi luarea măsurilor legale ce se impun.