SOCIAL

FOTO. Incendiu în zona de frontieră. Două echipaje de pompieri,poliţiştii şi mai mulţi localnici au luptat cu flăcările

post-img

Poliţiştii de frontieră împreună cu pompierii şi locuitorii satului Palanca au intervenit la stingerea unui incediu în zona de frontieră.

Incidentul a avut loc în prima jumătate a zilei, pe direcţia localităţilor Palanca – Maiaki, angajaţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Tudora-1 au observat arderea necontrolată a stufului de pe malul râului Nistru. Operativ, au fost informaţi prin Serviciul de urgenţă 112, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi administraţia publică locală.

La faţa locului au intervenit două echipaje de pompieri din cadrul SSE Ştefan Vodă, la fel în ajutor au venit poliţiştii de frontieră şi mai mulţi localnici din Palanca. După mai bine o oră de luptă cu flăcările, focul a fost localizat.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod portocaliu de vânt puternic. În acest sens, există riscul de izbucnire a incendiilor şi răspândirea rapidă a acestora.

Mai mult că acest traseu leagă cele două state, Republica Moldova şi Ucraina, unde de multe ori indiferenţa unor şoferi nu are limite – sunt aruncate mucuri de ţigară, care pot duce la aprinderea vegetaţiei.