SOCIAL

De mâine, în piaţa centrală din oraşul Sângerei, toate barurile şi cafenelele vor fi închise. Comercianţii, nemulţumiţi de decizia primarului

Măsuri extreme şi la Sîngerei, de frica răspândirii coronavirusului de tip nou. De mâine, Piaţa Centrală din oraş, toate cafenelele şi barurile vor fi închise. Decizia a fost luată de primar şi i-a înfuriat pe comercianţi dar şi pe unii locuitori. 

ARCADIE COVALIOV, primar, oraşul Sîngerei: „Am dispus ca să se sisteze temporar activitatea pieţei comerciale din Sângerei şi cafenelele de la data de 13 până pe data de 23”.
 
Unii localnici, mai prudenţi, susţin iniţiativa primarului de a închide piaţa.
 
Alţii, însă, nu sunt de acord cu această măsură si se plâng că nu vor avea de unde să cumpere produse alimentare. Nici comercianţii din piaţă nu sunt încântaţi de ideea primarului. Eu spun ca vor înregistra pierderi financiare greu de suportat.
 
Avand în vedere că localnicii nu vor mai putea găsi produse alimentare decât în magazine, primarul face un apel şi către administratorii acestora să îşi organizeze activitatea în aşa fel încât să nu se formeze cozi. 
 
Autorităţile locale iau în calcul şi posibilitatea ca produsele alimentare să fie livrate oamenilor acasă.
 
Măsura luată de autorităţile din Sîngerei pentru evitarea răspândirii virsului Covid-19 este valabilă până pe 23 martie.