Romania La Zi

Program special al televiziunii franceze dedicat Reginei Maria a României , de Ziua Unirii Ţării Moldovei şi Ţării Românească

post-img

Pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatului Ţării Româneşti şi cel al Moldovei, „Mica Unire”, de la ora 21,10, postul francez de televiziune France 3 va avea un program special de aproape două ore dedicat Reginei Maria a României.

„Secrets d’histoire” este cea mai urmărită emisiune TV pe teme istorice din Franţa, iar Stéphane Bern, cel care o realizează, unul dintre cei mai mari oameni de televiziune. Stéphane Bern şi echipa sa au lucrat peste un an la acest documentar, au filmat mult în România şi în Franţa, au discutat cu zeci de personalităţi şi de specialişti din cele doua ţări”, a scris Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, pe pagina de Facebook.

Fiecare emisiune reflectă viaţa unui mare personaj istoric şi evidenţiază locuri de patrimoniu emblematice.

Raportul constă în imagini de arhivă, iconografie, reconstituiri, precum şi vizite în diferite locuri legate de subiectul menţionat. Fiecare secvenţă este presărată cu interviuri cu specialişti (istorici, scriitori, arheologi, curatori de muzee etc.).