POLITIC

Andrei Năstase: Noi, cei de la Platforma DA, suntem şi pro europeni, şi pro români

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr este şi pro european, şi pro român. Declaraţii în acest sens au fost făcute de liderul Platformei DA Andrei Năstase, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi, în contextul în care, spune Năstase, „foarte multă lume îşi adjudecă un anumit electorat”.

„Noi, cei de la Platforma DA suntem şi pro europeni, pentru că e firesc să fii pro european, şi pro români. Noi niciodată nu ne-am depărtat, nu ne-am distanţat de acest lucru”, spune Andrei Năstase.

„În încercarea de a-şi adjudeca acest electorat unionist, pe care alţii îl tratează doar statistic, noi abordăm lucrurile cu respect faţă de toţi cei care împărtăşesc obiectivul unirii. În mare parte, membrii, simpatizanţii şi fruntaşii Platformei DA împărtăşesc acest obiectiv, muncesc pentru el. Paradoxal, dar anume noi, cei din Platforma Da avem relaţii strânse cu România oficială, cu PNL, care astăzi deţine şi  preşedinţia Camerei Deputaţilor, şi funcţia de prim-ministru, cei mai mulţi miniştri din Guvernul Cîţu sunt liberali”, mai spune Năstase.

Întrebat de ce nu a optat pentru crearea unui bloc electoral cu unioniştii, Andrei Năstase spune că pentru Platforma Da cea mai bună formulă a fost „unitatea tuturor forţelor”, care în opinia Platformei înseamnă „a aduna pe o listă tot ce e mai bun”, nu neapărat un bloc sau alianţă.