Covid 19

VIDEO. Israelul ridică o parte dintre restricţiile de călătorie

post-img

Autorităţile israeliene au decis să ridice unele restricţii pentru cetăţenii străini în ciuda răspândirii tulpinii Omicron a coronavirusului. Premierul Bennett a declarat că statul le va oferi copiilor teste pentru COVID-19, relatează stiriletvr.ro.

Imediat după depistarea primelor cazuri de infectare cu tulpină omicron, în noiembrie, guvernul a blocat sosirea străinilor. Măsura a lovit puternic turismul de iarnă. În plus a extins lista ţărilor cu risc roşu şi galben în care cetăţenilor israelieni le era strict interzis să se deplaseze. Politica a fost mult mai permisivă în cazul statelor de pe lista portocalie. Aeroportul Ben Gurion, de obicei foarte aglomerat. a fost destul de gol ieri în prima zi în care cetăţenii din ţările cu risc mediu au primi permisiunea să între în Israel.
 

"Am aşteptat zilnic, monitorizând ştirile, până când an văzut marea, marea ştire potrivit căreia de duminică, 9 ianuarie, vom putea pleca din nou. deci, ne-am repezit să facem test PCR şi după o oră ne-am luat bilete de avion", spune Evelyn Tzoukermann, cercetător, 62 de ani.

La şedinţa guvernului de duminică, premierul Bennet a anunţat că un milion şi jumătate de teste pentru covid au fost expediată acasă, la persoanele în vârstă, pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili. El a anunţat şi că statul va oferi copiilor de grădiniţă şi elevilor din şcolile elementare câte trei kituri de testare gratuite.

"Pot să anunţ că din acest moment, vom oferi kituri de testare gratis copiilor din Israel", spune prim-ministrul Israelului, Naftali Bennet.

Guvernul va încerca să scadă preţurile testelor antigen. Săptămâna trecută, executivul a decis testarea instutionala PCR şi antigen doar în cazul persoanelor cu risc crescut.