Covid 19

„Deltacron", o nouă variantă de coronavirus a fost descoperită în Cipru

post-img

O nouă variantă a SARS-CoV-2, un hibrid de tulpini Delta şi Omicron, a fost descoperită în Cipru. „Deltacron", cum a fost denumită, are baza genetică a Delta, alături de unele dintre mutaţiile tulpinii Omicron.

Noua tulpină a fost numită astfel de Leondios Kostrikis, profesor de ştiinţe biologice la Universitatea din Cipru, scrie Bloomberg, citat de digi24.ro

Noua variantă a fost identificată în 25 de probe prelevate în Cipru, dintre care 11 proveneau de la persoane internate cu noul coronavirus şi 14, de la populaţia generală.

Frecvenţa mutaţiilor a fost mai mare în rândul celor aflaţi în spital, ceea ce ar putea însemna că există o corelaţie între Deltacron şi spitalizări, spun oficialii ciprioţi.

„Vom vedea în viitor dacă tulpina este mai patologică sau mai contagioasă", a spus Kostrikis, într-un interviu pentru Sigma TV.

Cercetătorii au transmis informaţiile către o bază de date internaţională.

Varianta Deltacron apare în timp ce Omicron se răspândeşte rapid în toată lumea şi duce la o creştere accelerată a numărului de infectări.

În SUA, Omicron a împins spitalizările COVID către un nou record. Potrivit Reuters, acum sunt mai mulţi oameni trataţi în unităţile medicale decât în ianuarie anul trecut, când erau înregistrate peste 132.000 de internări.

Statele Unite au anunţat peste un milion de cazuri în doar 24 de ore la începutul săptămânii, iar de atunci în fiecare zi au fost peste 700-800.000 de persoane confirmate cu COVID.