Covid 19

Cinci teritorii din Republica Moldova se află sub cod portocaliu de COVID, a anunţat MS

post-img

Municipiul Chişinău, teritoriul administrativ din stânga Nistrului, raioanele Ialoveni şi Taraclia şi municipiul Soroca se află sub cod portocaliu de COVID-19, alte 18 raioane sunt sub cod galben. Datele au fost prezentate astăzi de Ministerul Sănătăţii, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în prima săptămână a anului curent, au fost înregistrate 3 688 de cazuri de COVID-19, în creştere cu peste 77 % faţă de ultima săptămână din anul trecut. În perioada menţionată s-au înregistrate 18 cazuri de infectare în rândul gravidelor. Numărul cazurilor de infectare printre copii s-a majorat, de la 154 la 230 în prima săptămână a acestui an.  

Ministerul anunţă că secţii cu paturi pentru pacienţii cu COVID-19 sunt amenajate în 23 de instituţii medico-sanitare publice. Media zilnică a pacienţilor spitalizaţi a constituit 717 persoane.

Datele MS arată că acoperirea naţională cu o doză de vaccin este de peste 30%, iar cu schemă completă –  aproximativ 29%, în total fiind administrate 1 798 876 de doze de vaccin.