Actualitate

Dorin Recean, despre sancțiunile SUA impuse Evgheniei Guțul: „Reacția promptă a SUA trebuie să servească drept exemplu justiției din Republica Moldova”

post-img
Dorin Recean

Premierul Dorin Recean a venit cu o reacție la sancțiunile impuse de SUA împotriva Evgheniei Guțul, bașcana UTA Găgăuzia, pentru complicitate activă cu oligarhul condamnat fugar, Ilan Șor.

ZFR

„„SUA au impus, astăzi, sancțiuni împotriva Evgheniei Guțul pentru implicare în acțiunile hibride împotriva statului Republica Moldova și cetățenilor ei, acțiuni finanțate cu bani din surse criminale.

Decizia vine în urma unei cooperări eficiente cu partenerii noștri externi și vom continua să luăm măsuri decisive pentru a contracara corupția și amenințările la adresa securității naționale.

Acțiunile de interferență au drept scop dezinformarea, perpetuarea corupției, destabilizarea și deturnarea proceselor democratice în Moldova.

Reacția promptă a SUA trebuie să servească drept exemplu justiției din Republica Moldova să-și facă datoria și să apere interesul țării și al cetățenilor noștri”, a scris premierul Dorin Recean pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că  SUA au impus sancțiuni împotriva bașcanei din UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul și a trei companii din R. Moldova care au furnizat Rusiei componente pentru avioane.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter