Actualitate

Prim-ministrul Republicii Moldova: Air Moldova ar fi ajuns în imposibilitatea de a opera zboruri din cauza managementului defectuos

Prim-ministrul Republicii Moldova: Air Moldova ar fi ajuns în imposibilitatea de a opera zboruri din cauza managementului defectuos

Compania Air Moldova ar fi ajuns în imposibilitatea de a opera zboruri din cauza managementului defectuos, susţine prim-ministrul Republicii Moldova. Mai mult ca atât, potrivit lui Dorin Recean, conducerea companiei aeriene ar avea legături cu gruparea Şor, acuzaţii respinse de către responsabilii de la Air Moldova.

DORIN RECEAN prim-ministrul Republicii Moldova: "A doua companie care acum este într-o situaţie financiară dificilă este rezultatul unei fraude comise anterior şi a proprietarilor care nu sunt de bună credinţă. Este la fel o companie legată de gruparea Şor care intenţionat a adus compania în situaţia precară în care se află şi în imposibilitatea de a-şi onora obligaţiunile faţă de cetăţeni."

De cealaltă parte, reprezentanţii companiei aeriene resping acuzaţiile şi susţin că Air Moldova îşi îndeplineşte toate obligaţiunile.

IANA ZIDU purtător de cuvânt, Air Moldova: "Compania aeriană Air Moldova este preocupată de operarea zborurilor, de reorganizarea activităţii operaţionale şi îşi îndeplineşte conştiincios obligaţiile ca transportator aerian. Suntem recunoscători pentru atenţia zilnică oferită în spaţiul media, dar este extenuant să răspundem la comentariile excesive ale politicienilor şi aurotităţilor. Avem setate alte priorităţi."

Premierul a mai precizat că, în acest an, au fost alocate mai multe resurse financiare sectorului apărării anume pentru a consolida securitatea spaţiului aerian. Iar situaţia privind companiile care operează zboruri din şi spre Republica Moldova se va îmbunătăţi curând, mai spune Recean.

DORIN RECEAN premierul Republicii Moldova: "La aceasta etapă Guvernul şi toate instituţiile au toată capacitatea pentru a asigura pacea şi siguranţa, securitatea inclusiv a spaţiului aerian. Ne clarificăm cu aceste temeri ale companiei şi gradual vom rezolva."

Amintim că după ce, în ultimele săptămâni, Air Moldova a anulat zborurile pe bandă rulantă, din cauza deficienței de flotă, Autoritatea Aeronautică Civilă i-a cerut companiei să limiteze vânzarea biletelor, în scopul protecţiei cosumatorilor. Prin urmare, Air Moldova va putea vinde bilete doar pentru următoarele trei luni.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter