Actualitate

EXCLUSIV. Igor Gorgan a fost suspendat din funcția deținută la UNHCR MOLDOVA

EXCLUSIV. Igor Gorgan a fost suspendat din funcție de la UNHCR MOLDOVA

Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova, Igor Gorgan a fost suspendat din funcția de șef al securității UNHCR MOLDOVA, agenția ONU pentru refugiați. Informația a fost confirmată de Monica Vazquez, reprezentant UNHCR MOLDOVA, pentru TVR Moldova.

"UNHCR este foarte îngrijorată în legătură cu aceste alegații grave, pe care le abordăm cu maximă seriozitate. Am informat îndată Biroul nostru de Inspecție Generală (IGO) și a fost demarată o anchetă internă. Investigăm circumstanțele și plasăm membrul personalului vizat în concediu pe motive administrative, până la finalizarea anchetei", a declarat reprezentatul UNHCR MOLDOVA.

Amintim că fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova, Igor Gorgan, ar fi colaborat cu serviciile de informaţii ale Rusiei. Asta scriu jurnaliştii publicaţiei The Insider, care susţin că au intrat în posesia corespondenței dintre Gorgan și omul său de contact de la Moscova, colonelul Aleksei Makarov. Potrivit investigaţiei, Gorgan ar fi transmis sistematic informaţii despre situaţia din Republica Moldova. În exclusivitate pentru TVR MOLDOVA, Serviciul de Informaţii şi Securitate de la Chişinău a confirmat informaţia din investigaţia jurnalistică.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter