Justiție

Ședinţa de judecată în cazul lui Gheorghe Cotorobai, amânată

post-img
imagine simbol

S-a amânat din nou şedinţa de judecată în cazul lui Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în răpirea şi omorul unei femei de nouăsprezece ani, însărcinată în şase luni. Avocatul lui Cotorobai susţine că este bolnav de COVID-19.

ZFR

VLADISLAV BOŞCANEAN, procurorul de caz: „În cere a solicitat amânarea şedinţei din motiv a fost depistat pozitiv la COVID-19. - A prezentat vreo dovadă în acest sens? - Însăşi şi instanţa de judecată a comunicat că a prezentat o poză ce ţine de testul COVID. Am solicitat de a fi desemnat un avocat din oficiu, de la stat, pentru a nu permite tergiversarea examinării cauzei”.


La şedinţa de astazi a fost prezentă şi mama victimei, iar avocatul ei a declarat că familia vrea ca învinuitul să fie pedepsit conform legii. Reamintim că pe doisprezece aprilie, victima, în vârstă de nouăsprezece ani, însărcinată în luna a 6-a, a urcat într-o maşină de ocazie, după care a dispărut. După opt zile, cadavrul ei a fost găsit într-o pădure aflată la 21 de kilometri de casa lui Gheorghe Cotorobai, din satul Chiţacnii Vechi, raionul Teleneşti. Procurorii susţin că expertiza medico-legala a arătat că Gheorghe Cotorobai nu era bolnav psihic, iar omorul a fost comis intenţionat. El este acum în arest preventiv şi este învinuit de răpirea unei persoane şi omor şi viol și riscă detenţie pe viaţă.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter