Sport

Dinamo-Auto a înregistrat un succes categoric în finala play-off-ului din Liga Întâi a Republicii Moldova

Dinamo-Auto a înregistrat un succes categoric în finala play-off-ului din Liga Întâi a Republicii Moldova

Dinamo-Auto a înregistrat un succes categoric în finala play-off-ului din Liga Întâi a Republicii Moldova. Cu toate acestea, echipa tiraspoleană nu și-a asigurat prezența în Super Ligă deoarece nu deține licența națională. O decizie va fi luată în zilele următoare.

5 la 1 s-a încheiat meciul dintre Dinamo-Auto și FC Victoria. Peter Kings a semnat o dublă, iar Warren Ondo, Amadou Bah și Eddie Jacob au bifat câte o reușită în meciul decisiv al play-off-ului din Liga Întâi. Succesul obținut aseară i-a adus clubului tiraspolean biletul de participare în stagiunea viitoare din Super Liga.

ERIC OBIDIKE, antrenor, Dinamo-Auto: „Ne dorim foarte mult să jucăm în Super Liga. Eu cred că fotbaliștii mei corespund nivelului."

Dinamo-Auto nu poate profita de această șansă pentru că nu are licența națională. Responsabilii de la Federația de Fotbal a Republicii Moldova au acordat echipei din Tiraspol "Licența A", care oferă dreptul de a evolua doar în eșalonul secund. Conducerea formației Dinamo-Auto a atacat decizia, dar Organul de Apel a respins-o. Gruparea tiraspoleană poate face recurs la Curtea de Arbitraj Sportiv. Dacă situația va rămâne neschimbată, locul în Super Liga o fi oferit celor de la FC Victoria. Ce-i drept, deocamdată, nici formația din Chișinău nu posedă licența națională iar Federația de Fotbal va lua o decizie în zilele următoare.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter