Actualitate

Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate din 24 septembrie 2022: „Analizăm oportunitatea revocării cetățeniei pentru cei cu cetățenia Republicii Moldova și a Federației Ruse care vor lupta de partea agresorului”

post-img
Maia Sandu

În briefingul de presă susținut după după ședința Consiliului Suprem de Securitate din 24 septembrie 2022, președintele Maia Sandu a evocat riscul ca Rusia să mobilizeze în armată cetățenii Republicii Moldova din raioanele de est și care dețin și cetățenia Rusiei.

„Există riscul de mobilizare a cetățenilor Republicii Moldova din raioanele de est ale țării. Pentru a descuraja asemenea acțiuni, analizăm oportunitatea revocării cetățeniei Republicii Moldova pentru cei cu cetățenia Republicii Moldova și a Federației Ruse care vor lupta de partea agresorului”, a spous Maia Sandu.

De asemenea, președintele Republicii Moldova a adus precizări și despre pedepsele aplicate celor care vor lupta în război alături de Federația Rusă.

„Examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care au doar cetățenia Republicii Moldova, fără cetățenia FR, și se înrolează de partea agresorului”, a declarat Maia Sandu.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter