Sport

„Tricolorii” și-au aflat potențialii adversari din următoarea ediție a Ligii Națiunilor

„Tricolorii” și-au aflat potențialii adversari din următoarea ediție a Ligii Națiunilor

După ce a ratat calificarea istorică la EURO 2024, naționala de fotbal a Republicii Moldova este în așteptarea unei noii campanii în Liga Națiunilor. Deși tragerea la sorți va avea loc abia pe opt februarie, "tricolorii" și-au aflat deja potențialii adversari din toamna anului viitor.

Echipa antrenată de Serghei Cleșcenco se află în Liga D, ultimul eșalon valoric din cadrul turneului continental. În această divizie vor fi formate două grupe a câte trei echipe, iar în una dintre ele va fi repartizată naționala Republicii Moldova. Alte două selecționate vor fi alese dintre reprezentativele din Malta, Andorra, San Marino și Liechtenstein. Dintre toate, "tricolorii" au cel mai valoros lot, cotat, în prezent, la aproape 15 milioane de euro.

În campania precedentă din Liga Națiunilor, naționala Republicii Moldova a fost într-o grupă cu Andorra și Liechtenstein, în fața cărora a înregistrat rezultate pozitive, dar a fost și un scor de egalitate. În linii generale, "tricolorii" au fost aproape de primul loc și să promoveze în Liga C, dar băieții pregătiți de Serghei Cleșcenco au ocupat treapta secundă din clasament, fiind la egalitate de puncte cu Letonia, dar având un golaveraj mai slab în confruntările directe.

Pe opt februarie 2024, naționala Republicii Moldova va afla exact cu cine va fi în grupă. Pentru a promova în liga superioară, "tricolorii" trebuie să ocupe prima poziție din clasament. Toate partidele se vor disputa în toamna anului viitor, în intervalul cinci septembrie - 19 noiembrie. Până atunci, echipa condusă de Serghei Cleșcenco ar putea disputa câteva partide amicale, cu scopul pregătirii pentru Liga Națiunilor.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter