Justiție

Consiliul Superior al Procurorilor a decis asupra candidatului propus la funcția de procuror general al Republicii Moldova

post-img
CSP

La data de 22 februarie 2024, în ședința Consiliului Superior al Procurorilor, s-a desfășurat proba de interviu a candidaților în cadrul concursului pentru funcția de Procuror General.

În urma procedurii de intervievare în baza criteriilor prestabilite de apreciere, plenul Consiliului a dispus asupra acordării următoarelor punctaje finale:

- Octavian Iachimovschi - 8,53; - Igor Demciucin - 8,19; - Ion Munteanu - 8,16; - Andrei Coca - 4,72.

Potrivit cadrului normativ incident, candidatul la funcția de Procuror General este intervievat și evaluat de către membrii Consiliului în baza următoarelor criterii:

- conceptul de management și dezvoltare instituțională a Procuraturii Generale; - motivația de accedere în funcția de procuror general; - experiența și competența profesională; - capacitatea de analiză critică și comunicare publică; - angajament instituțional raportat valorilor profesionale; - integritate, etică și bună reputație.

Totodată, se consemnează că în corespundere cu prevederile Legii nr. 252/2023 privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor și modificarea unor acte normative, Consiliul Superior al Procurorilor urmează să remită Comisiei de evaluare a procurorilor informațiile privind candidatul Octavian Iachimovschi, în vederea evaluării externe a integrității etice și financiare a acestuia.

CSP aducela cunoștință că pe pagina web oficială a Consiliului Superior al Procurorilor, la rubrica Ședințe, poate fi accesată înregistrarea video a interviurilor.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter