Extern

VIDEO. Noile elicoptere Black Hawk, adaptate pentru IGSU România. Șase elicoptere costă 270 milioane de euro fără TVA

post-img
Elicopter

Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu primele elicoptere Black Hawk, adaptate pentru IGSU, care vor ajunge în România în perioada următoare.

”Viteza de răspuns în situații de urgență și calitatea serviciilor de intervenție oferite cetățenilor este obligatoriu să fie la standarde europene.

Lucrăm împreună la realizarea acestor obiective, iar colegii din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, alături de echipele din structurile Inspectoratului General de Aviație și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt într-o vizită de lucru în Polonia, la fabrica firmei producătoare de elicoptere medii-grele Black Hawk pentru intervenții în situații de urgență, care va furniza României 6 astfel de aparate de zbor, conform acordului cadru semnat în anul 2021.

Experții noștri verifică stadiul de realizare a proiectului privind livrarea, în acest an, a celor 6 aparate de zbor și sunt bucuros să vă arăt în imaginile de mai jos un astfel de aparat.

Investirea fondurilor europene în proiecte concrete, cum este acesta, proiecte din implementarea cărora vom beneficia toți, indiferent de vârstă sau condiție socială sunt esența proiectului european, și a dezvoltării sănătoase a României”, a scris ministrul Adrian Câciu”, potrivit G4Media.

În 9 noiembrie 2021, prin Proiectul VIZIUNE 2020, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a semnat un acord cadru în valoare de aprox. 270 mil de euro fără TVA, care asigură, în primă etapă, finanțarea a 6 elicoptere utilitare Black Hawk de nouă generație.

Elicopterele vor fi configurate pentru operațiuni terestre și pentru operațiuni maritime, iar dotarea tehnică va permite derularea unor acțiuni complexe de identificare și recunoaștere în teren, acțiuni de stingere a incendiilor, de căutare-salvare, de evacuare personal, de transport personal și materiale, de asistență medicală pentru victime multiple și evacuare.

”Noile elicoptere multirol Blackhawk încep să ajungă în România în luna Noiembrie!”, a anunțat și Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.


 

author-img_1

Cristian Sava

Reporter