Sport

Legendarul fotbalist, Lionel Messi, merge la Inter Miami

Legendarul fotbalist, Lionel Messi, merge la Inter Miami

Lionel Messi merge la Inter Miami. Legendarul fotbalist a decis să-și continue cariera la echipa din Statele Unite, deși în lupta pentru semnatura lui mai erau formațiile FC Barcelona și Al-Hilal, gruparea din Arabia Saudită oferindu-i un salariu de câteva sute de milioane de euro.

Inter Miami a făcut anunțul referitor la transferul lui Lionel Messi printr-o filmare publicat aseară pe rețelele sociale. În scurt timp, a apărut și un interviu al starului argentinian pentru o publicație spaniolă.

LIONEL MESSI, fotbalist:  "Am luat decizia de a merge la Inter Miami. Încă nu este 100% finalizat. Dar da, am decis să-mi continui cariera acolo."

Sud-americanul afirmă că dorea să revină la FC Barcelona, club la care a scris istorie și a devenit unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile. Lionel Messi a plecat de la formația "blaugrana" în 2021, pentru că situația financiară a catalanilor nu i-a permis să-și reînnoiască contractul.

LIONEL MESSI, fotbalist: "Eram foarte nerăbdător, foarte entuziasmat să mă pot întoarce dar, pe de altă parte, după ce am trăit ceea prin ce am trecut și plecarea pe care am avut-o, nu am vrut să mai fiu în aceeași situație."

Deși încă nu se cunosc detalii privind înțelegerea dintre Inter Miami și Lionel Messi, presa internațională scrie că fotbalistul va avea un salariu de circa 13 milioane de euro pe sezon. De asemenea, argentinianul va primi câte un procent din suma câștigată anual de sponsorii principali ai campionatului din Statele Unite. E vorba despre Apple și Adidas, de la care sud-americanul ar putea încasa până la 500 de milioane de euro.

Lionel Messi a venit liber de contract la Inter Miami după ce s-a despărțit de Paris Saint-Germain, echipă pentru care a evoluat timp de două stagiuni și a câștigat trei trofee. Cert este că argentinianul a ales să semneze cu gruparea patronată de David Beckham atunci când ea ocupă ultimul loc din campionatul Statelor Unite. În 16 etape disputate, Inter Miami a înregistrat cinci victorii și 11 înfrângeri.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter