Politic

Vicepremierul Nicu Popescu la Stockholm: „Am adresat mulțumiri doamnei ministru pentru sprijinul constant oferit de Suedia pe parcursul Președinției sale la Consiliul UE”

post-img
Nicu Popescu, Jessika Roswall

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu ministrul pentru afaceri europene a Regatului Suediei, Jessika Roswall.

Discuțiile oficialilor s-au concentrat asupra procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și importanța accelerării acestui proces, inclusiv prin deschiderea negocierilor de aderare pâna la sfârșitul acestui an.

„Am adresat mulțumiri doamnei Ministru pentru sprijinul constant oferit de Suedia pe parcursul Președinției sale la Consiliul UE. Această perioadă a fost marcată de progrese semnificative pentru Moldova, iar acum suntem pregătiți să transmitem contribuțiile noastre actualizate către instituțiile UE până pe 21 iunie.

Prin colaborarea strânsă și angajamentul nostru comun, avansăm constant în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Vom continua să lucrăm împreună pentru a asigura un viitor mai bun și mai prosper pentru cetățenii Republicii Moldova, în cadrul marii familii europene”,  a spus șeful diplomației de la Chișinău.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter