Actualitate

De Ziua Națională a României, consulatul din Bălți a oferit o recepție la care participă personalități din întreg spațiul românesc

RECEPTIE DE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI
Sursa video: TVR MOLDOVA

Ziua Națională a României este sărbătorită astăzi și în nordul Republicii Moldova. Cu această ocazie, consulatul din Bălți a oferit o recepție la care participă personalități din întreg spațiul românesc. Daniela Danilova participă la eveniment şi ne spune mai multe. Daniela, bună seara!

Locuitorii oraşului sunt recunoscători României pentru tot sprijinul acordat, mai ales în acest an extrem de dificil pentru Republica Moldova.

"În primul rând eu mă mândresc că sunt român. De mic copil m-au educat părinții că suntem români și România a făcut foarte mult pentru noi, a investit foarte mulți bani, în cultură, în economie, în agricultură și ei sunt frații noștri. Patria noastră este România, aici e România-pământ românesc."

"În ultimul timp a făcut totul pentru noi, fără ei ne pierdem cu totul, absolut. Din '89 încoace totul a făcut România pentru Moldova. Românilor de pretutindeni le dorim sănătate, pace, prosperitate, să aibă noroc țara noastră să se unească cu Țara Mamă mai degrabă, mai repede, cât mai repede."

"Tuturor românilor, numai bine, pace, şi să ne mai ajute oleacă, dacă pot."

PS ANTONIE Episcopul de Bălţi, Mitropolia Basarabiei: "Ziua de astăzi este o lecție de unitate. În această zi trebuie să ne întrebăm mai mult ce facem pentru unitatea neamului nostru românesc? Această zi poate ar trebuie să fie una de bilanț."

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter