Social

Meteorologii au emis un Cod galben de vânt pe întreg teritoriul Republicii Moldova

video

Meteorologii au emis un Cod galben de vânt în rafale în toate regiunile Republicii Moldova. Avertizarea este valabilă astăzi, până aproape de miezul nopţii.

Pot apărea intensificări ale vântului din nord-vest, iar oamenii sunt îndemnaţi să fie atenţi - să ocolească firele electrice care atârnă sau au căzut la pământ, să nu treacă prin preajma pomilor sau a unor imobile în construcţie. De asemenea, populaţia este sfatuită să evite utilizarea focului deschis pentru distrugerea vegetației uscate și a resturilor menajere, vântul puternic putând să provoace incendii care să scape de sub control. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următorele zile vremea se va răci uşor.

NATALIA GHERASIM meteorolog, Serviciul Hidrometeorologic de Stat: „Aşteptăm izolat chiar rafale de până la 19-24 de metri pe secundă. Dacă să vorbim în general, în intervalul 2-8 aprilie, ne aşteptăm la o vreme fără precipitaţii. Vântul, de pe data de 3, va scădea în intensitate va fi din direcţia variabilă şi slab la moderat. Pentru intervalul 2-8 aprilie, se prognozează minime cuprinse între 6 – 13 grade.”

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter