Social

Vacanță la cort. Un cuplu de antreprenori își doresc să deschidă un camping special în satul Mileşti și beneficiază și de o finanțare din partea statului

Vacan'[, cort, proiect
Sursa video: TVR MOLDOVA

Turismul rural are potențial, dar și perspective de dezvoltare in Republica Moldova. Nu este criză de idei, nici de locuri cu adevărat pitorești. Un cuplu de antreprenori își doresc să deschidă un camping special în satul Mileşti și beneficiază și de o finanțare din partea statului. Iubitorii de vacanţe în natură vor avea condiții optime de cazare și se vor bucura de o privelişte de vis, spre Rezervația peisagistică Cazimir–Milești.

Fiecare cort va avea măsuţe şi scaune, pentru oaspeţii care vor fi cazaţi, ei pot să stea pe propria platformă să savureze un ceai, cafea sau să meargă la terasă.

Conceptul de ''Glamping'' este deja binecunoscut în România dar în Republica Moldova abia prinde viaţă. În loc de cabane se amenajează corturi de lux, dotate cu toate facilitățile. Nu ai nevoie de saci de dormit, căci fiecare cort are paturi cu saltele confortabile,

ANA BOTESCU antreprenor: "Dorim să înfiinţăm un camping, un loc de odihnă, pentru oaspetii turistii care vor vizita zona dealului Bălneşti, rezervaţia Piesagistică Cazimir Miliesti, satele din prejur. Vor fi amplasate pentru început 5 corturi, condiţii de hotel pe platfomele astia de lemn. Clienţii vor avea posibilitatea să-şi culeagă singuri zmeura şi căpşuna şi să o consume."


Ana Botescu şi soţul ei duc un mod activ de viaţă la fel ca mulți alți basarabeni. După o zi de hoinărit prin satele pitoreşti din zonă, turiştii se vor putea bucura de odihna binemeritată.


ANA BOTESCU antreprenor: "Vom amplasa un ciubăr, unde clienţii vor putea să se relaxeze în apă şi să admire priveliştea care ne înconjoară."

În camping se vor putea caza şi cei care vor veni cu corturile proprii. Turiștii vor avea acces la bucătarie şi baie, iar preţul va fi în jumătate - adică 400 de lei pe noapte.

"Aş veni pentru că e o privelişte minunată, să ieşi din oraş şi să vezi aşa frumuseţe, chiar se merită şi eu un timp frumos. Petreci timpul la natură."


VEACESLAV GUŢUŢUI reprezentant Proiect Migraţie Dezvoltare Locală: "CU 20 de ani în urmă era destul de popular, urmează doar să resuscităm acest tip de odihnă activă, pentru că e frumos, sănătos şi se merită de a face acest efort în sânul naturii."


ZINAIDA ŢURCANU vicepreşedintele Raionului Călăraşi: "Scoaterea din anonimat a locurilor frumoase şi pitoreşti care le are ţinutul dat. Industria turismului este un potenţial economic pentru satele noastre şi pentru că eu menţionez, nu o singură dată, se regăseşte şi cel care vine lactate, fructe."

Investiţia în pensiunea care se va deschide în iunie este de peste 20 de mii de euro, iar o parte din bani au fost obţinuţi prin intermediul unui proiect finanţat de stat.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter