Politic

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov: Relaţiile noastre cu R. Moldova sunt deja foarte tensionate

post-img
Dmitri Peskov

Relaţiile Rusiei cu Republica Moldova sunt extrem de tensionate la ora actuală, a admis luni Kremlinul,, relatează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Rusia a acţionat în „mod responsabil” în ceea ce priveşte forţele de menţinere a păcii pe care le are staţionate în regiunea separatistă şi a avertizat Republica Moldova să nu inflameze şi mai mult situaţia.

Rusia recomandă Republicii Moldova să dea dovadă de mai multă prudenţă în ceea ce priveşte regiunea separatistă transnistria, a afirmat Peskov, după ce Chişinăul a cerut retragerea trupelor ruse staţionate în regiune.

„Rusia a fost şi este o parte responsabilă în ceea ce priveşte transnistria şi continuă să îşi îndeplinească atribuţiile corespunzătoare. Dorim să-i sfătuim pe omologii noştri moldoveni să fie extrem de atenţi în această privinţă. Relaţiile noastre cu (Republica) Moldova sunt deja foarte tensionate. Conducerea se concentrează întotdeauna pe tot ce este antirusesc”, a declarat reprezentantul preşedinţiei ruse, apreciind că „lipsa unei poziţii constructive nu ajută cu nimic Republica Moldova”, ci dăunează relaţiilor bilaterale.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, - la fel ca omologul său ucrainean Volodimir Zelenski - a declarat anterior luna aceasta că dispune de informaţii care sugerează că Rusia pregăteşte o lovitură de stat pentru destalibilizarea R. Moldova. Rusia a negat aceste informaţii.

Noul guvern condus de premierul Dorin Recean a promis să urmeze o cale proeuropeană şi a cerut demilitarizarea regiunii transnistrene.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter