Actualitate

5 iunie, Ziua mondială a Mediului

post-img
imagine simbol

Ziua mondială a Mediului este marcată anual la 5 iunie. Prin aceasta ONU încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi, în acelaşi timp, să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens.

Desfăşurată anual sub coordonarea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, din 1973, Ziua mondială a Mediului a devenit un prilej important pentru promovarea mediului şi este sărbătorită de milioane de oameni din întreaga lume.

 

În mesajul său consacrat Zilei mondiale a Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, ministru al Mediului, a menționat că tema protejării mediului nu este o monedă politică, ci un subiect care trebuie să unească cetățenii Republicii Moldova, indiferent de preferințele lor politice.

 

La 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluţie care desemnează ziua de 5 iunie ca Ziua mondială a Mediului şi îndeamnă guvernele şi alte instituții să întreprindă în această zi activităţi prin care să reafirme preocuparea lor pentru conservarea şi îmbunătăţirea mediului.

 

Cu prilejul Zilei mondiale a Mediului astăzi la Chișinău va avea loc Conferința de Mediu cu genericul „Provocările de Mediu și dezvoltarea durabilă”, cu participarea conducerii de vârf a țării. Pentru săptămâna curentă au fost planificate mai multe activități consacrate mediului, care se regăsesc într-un program denumit simbolic „Săptămâna Verde”.

Citește și: Cel mai important eveniment dedicat naturii, Ziua Mediului, organizat în Parcul Valea Morilor

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter