Actualitate

Președintele raionului Orhei ar fi fost prins băut la volan

Președintele raionului Orhei ar fi fost prins băut la volan

Un preşedinte de raion a fost prins în stare de ebrietate avansată la volan. Potrivit surselor TVR MOLDOVA, ar fi vorba despre preşedintele raionului Orhei, Dinu Ţurcanu. Acesta a avut o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0,53 de miligrame pe litru, de aproape patru ori mai mult decât limita prevăzută de lege. Ţurcanu nu a fost de găsit pentru a confirma sau infirma incidentul.

Poliţia a dat publicităţii o filmare în care apar mai mulţi şoferi ce sunt testaţi alcoolscopic. Dinu Ţurcanu ar fi a treia persoană din imagini, care are un tricou identic cu cel purtat de preşedintele de raion în câteva fotografii făcute mai devreme. Potrivit surselor noastre, incidentul a avut loc vineri seara, când s-a desfăşurat Festivalul Chitarelor în memoria cantautorului Iurie Sadovnic. Organizatorul manifestării a fost Partidul Şor, scos în afara legii, din care a făcut parte Ţurcanu.

Dinu Ţurcanu nu a răspuns la telefon sau la mesajele echipei TVR MOLDOVA pentru a comenta situaţia. Poliţiştii i-ar fi suspendat permisul de conducere şi ar fi deschis, pe numele lui, un dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate avansată. Într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei se spune că în acest weekend au fost depistaţi 52 de şoferi în stare de ebrietate. Unul dintre ei avea o concentraţie de alcool în aerul expirat de 1,43 de miligrame pe litru, de aproape 10 ori mai mult decât limita prevăzută de lege.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter