Extern

Securitatea în Marea Neagră, discutată la ședința Consiliul Suprem de Securitate de la București

post-img
Securitatea în Marea Neagră, discutată la ședința Consiliul Suprem de Securitate de la București

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc pe 21 februarie, începând cu ora 13,00, la Palatul Cotroceni, a informat Administraţia Prezidenţială, transmite TVRinfo cu referire la Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la: evoluţii privind situaţia de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei şi implicaţii pentru România; progresele înregistrate în domeniul planificării apărării, în special privind derularea programelor de înzestrare şi demersurile de creştere a gradului de încadrare, precum şi retenţia personalului.

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT se află un raport privind activitatea desfăşurată de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2023 şi raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind activitatea desfăşurată anul trecut.

„În cadrul şedinţei CSAT vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Citește și: Fragmente de dronă „Shahed", depistate în zona de frontieră a Republicii Moldova

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter