Recomandări

Obiectiv Comun: Ziua libertății presei, provocările actuale ale presei

post-img
Obiectiv Comun

„Orice om are dreptul la libertatea opiniilor și exprimării!” Protecția libertății de exprimare, înscrisă în Declarația universală a drepturilor omului în urmă cu 75 de ani, rămâne o prioritate pentru acțiunile pe care UE le întreprinde în domeniul drepturilor omului. Deși garantarea unei mass-media libere, independente și pluraliste este vitală pentru democrații reziliente și sănătoase, libertatea presei este în prezent în pericol în majoritatea părților lumii.

Astăzi, în ajun de 3 mai, când este marcată Ziua Mondială a Libertății Presei, discutăm la Obiectiv Comun despre reziliența redusă a presei la situațiile de criză, lipsa sustenabilității financiare şi misiunea presei de a aduce publicului informații independente de calitate.

Invitaţii ediţiei sunt: SERGIU PRODAN - ministrul Culturii; ION BUNDUCHI - director Asociaţia Presei Electronice; PETRU MACOVEI - director Asociația Presei Independente; DENIS CENUŞA - expert asociat Centrul de Studii pentru Europa de Est și director de program ,,Expert-Grup”. Realizator: Elena Guţu, producător: Ana Iacub.

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter