Recomandări

Alimentația ultraprocesată și riscurile pentru sănătate, în discuții la Obiectiv Comun

post-img
Emisiunea „Obiectiv Comun”

Mai mult de jumătate din produsele alimentare vândute în magazinele din Republica Moldova sunt ultraprocesate, susțin specialiștii. Cumpărătorii ar trebui să fie atenți la ingredientele de pe etichetă, pentru că alimentele procesate conțin conservanți, potențatori de gust, stabilizatori și nu au valoare nutritivă.

Obezitatea, diabetul zaharat, hipertensiunea sau bolile cardiovasculare sunt asociate cu un consum frecvent de alimente procesate și ultraprocesate. 

Riscurile pentru sănătate, categoriile de persoane vulnerabile, recomandările medicilor și alegerea corectă a produselor sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.                                                 

Invitații ediției sunt: STELA VUDU, asistentă universitară la Catedra Endocrinologie USMF ,,Nicolae Testemițanu”; LIDIA CRACEA, medic specialist Secţia sănătate nutriţională a Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică; VICTORIA URSU, dietetician-nutriționist. 

Moderatoare - Elena Guţu, producătoare - Ana Iacub.                                          

Emisiunea Obiectiv Comun începe la ora 17.00 şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Editor