Politic

Igor Grosu, la Conferința Președinților Parlamentelor din UE: „Avem nevoie, în continuare, de suportul vostru pentru a continua lupta pentru democrație, modernizare și progres”

post-img
Igor Grosu

Igor Grosu a susținut un discurs în cadrul Conferinței Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană. Președintele L,egislativului de la Chișinăul a făcut apel către omologii săi ca să ofere suport țării noastre în lupta pentru democrație, modernizare și progres.

„Suportul acordat Ucrainei înseamnă şi suport pentru Republica Moldova, fiindcă ţările noastre au decis să se rupă de fostul imperiu şi să trăiască într-o lume liberă, paşnică şi prosperă. Este alegerea noastră civilizaţională. Sunt sigur că împreună vom reuși, nu va fi ușor, dar cu multă inteligență, răbdare și perseverență ne vom asigura ca viitorul nostru și al copiilor noștri va fi în pace și bunăstare”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, transmite un comunicat al Parlamentului Republicii Moldova. 

În discursul său, șeful legislativului a mai menționat că anul 2024 este unul important pentru viitorul Republicii Moldova, întrucât va fi organizat referendumul inițiat de Președinta țării, Maia Sandu, care are drept scop consfințirea ireversibilității procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. În acest context, există riscul unor ample campanii de denigrare și dezinformare inițiate de Federația Rusă pentru a influența rezultatele alegerilor prezidenţiale şi deturnarea parcursului european al Republicii Moldova.

„Suntem însă, siguri că Federația Rusă va încerca prin toate metodele să deturneze acest proces. Sunt folosite tehnici moderne sofisticate care folosesc inteligența artificială și în special canale de informare pentru a duce în eroare opinia publică, pentru a crea panică şi nelinişti în rândul populaţiei”, a adăugat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană se desfășoară în perioada 21 – 24 aprilie 2024 și este găzduită de Palatul Regal La Almudaina din Palma, Spania. Agenda acesteia se concentrează pe două sesiuni tematice – politica externă și apărarea, iar la eveniment participă președinții parlamentelor din UE, conducerea Parlamentului European și președinții parlamentelor țărilor candidate.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter