Covid-19

Toate paturile din Secţia Covid 19 a Spitalului de Boli Contagioase sunt deja ocupate, după o creștere semnificativă a cazurilor

Toate paturile din Secţia Covid 19 a Spitalului de Boli Contagioase sunt deja ocupate, după o creștere semnificativă a cazurilor

Secţia Covid 19 din cadrul Spitalul de Ftiziopneumologie din Chișinău va fi reactivată după ce, în ultima săptămână, a crescut semnificativ numărul de infectări.Toate paturile din Secţia Covid 19 a Spitalului de Boli Contagioase sunt deja ocupate.

VLADIMIR BOLOCAN şef Direcţia Asistenţă Medicală și Socială: „Spitalul Toma Ciorba a ajuns la capacităţile sale maxime privind paturile dedicate Covid19, deci două secţii sunt pline. Astăzi dimineaţă a fost internat ultimul pacient şi suntem nevoiţi, tot de astăzi, or 15.00 să reactivăm secţia Covid19 din cadrul Spitalul unicipal de ftiziopneumologie pentrua face faţă provocărilor întrucât săpătmâna trecută s-a înregistrat o creştere a aczurilor inclusiv cele de garvitate medie şi grave.”

Autoritățile au anunțat că a crescut cu 50 la sută şi numărul virozelor în Chişinău, în special, în rândul copiilor.

VLADIMIR BOLOCAN şef Direcţia Asistenţă Medicală și Socială: „Şi numărul pneumoniilor în râdurile copiilor este în creştere cu 18 la sută. Mai mutl ca atât în perioada sărbătorilor şi a vacanţei atenţionăm părinţii că este nevoie să ie foarte pridenţi deoarece riscul de traumatisme domestice şi în afară este destul de înalt.”

Raportul săptămânal privind starea epidemiologică a infecţiilor respiratorii la nivel naţional va fi prezentat, mâine, de Agenţia Naţională pentru Sănătatea Publică. În urmă cu o săptămână, în Republica Moldova, au fost înregistrate 558 de cazuri de Covid 19 şi 23 de cazuri de gripă sezonieră. În creştere cu 15% şi, respectiv, 47  la sută. Au fost înregistrate şi 6 cazuri de deces asociate cu infecția COVID-19. Specialiștii recomandă și în continuare respectarea măsurilor de protecție și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19. Medicii reamintesc că vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 şi a virusului gripal rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter