Extern

Sancţiunile contra miliardarului rus Roman Abramovici, menţinute de o instanţă a UE

post-img
Roman Abramovici

Curtea Generală a UE a respins miercuri apelul formulat de miliardarul rus Roman Abramovici faţă de sancţiunile impuse contra sa de Uniunea Europeană în urma invadării Ucrainei de către forţele ruse, transmit Reuters şi DPA, scrie agerpres.ro.

ZFR

După ce preşedintele Vladimir Putin le-a ordonat trupelor ruse să intre în Ucraina în februarie 2022, Uniunea Europeană a sancţionat oficialităţi ruse şi o serie de oameni de afaceri ruşi, cum este Roman Abramovici.

Acesta a contestat în justiţie decizia Consiliului UE. Instanţa UE, ce a respins şi cererea de despăgubiri morale în valoare de 1 milion de euro formulată de Roman Abramovici, a evidenţiat rolul lui în compania siderurgică rusă Evraz şi faptul că oţelul asigură o sursă majoră de venituri pentru guvernul Federaţiei Ruse.

„Curtea Generală respinge acţiune formulată de dl. Abramovici, menţinând astfel măsurile restrictive luate împotriva sa”, se arată în decizia instanţei.

Roman Abramovici, care deţine şi cetăţenia israeliană şi este fostul proprietar al clubului englez de fotbal Chelsea, a devenit unul din cei mai puternici oameni de afaceri de după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991. Revista Forbes estimează averea sa la 9,2 miliarde dolari. Decizia de miercuri poate fi contestată în apel la instanţa supremă a UE, Curtea de Justiţie (CJUE).

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter