Actualitate

FOTO, VIDEO. „De drag de neamul românesc”: Ziua Națională a României, sărbătorită la Școala de Arte „Alexei Stârcea” din Chișinău

post-img
Școala de Arte „Alexei Stârcea” din Chișinău

Elevii de la Școala de Arte „Alexei Stârcea” din Chișinău au susținut în seara zilei de marți, 6 decembrie, spectacolul muzical-literar „De drag de neamul românesc”, organizat cu ocazia Zilei Naționale a României.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnurilor de stat ale României și Republicii Moldova de către corul „Vivace” al aceste instituții de învățământ, iar pe scenă au evoluat micii artiști ce își fac studiile la Școala de Arte „Alexei Stârcea”, interpretând poezii și melodii din folclorul românesc, relatează ziarulnational.md


De asemenea, publicul, printre care și reprezentanți ai Ambasadei României în R. Moldova, au putut urmări un recital al orchestrei de muzică populară „Ciuleandra”, dirijor Gheorghe Crețu, și dansuri interpretate de ansamblul „Meleag Basarabean”.

eveniment

 

eveniment

 

eveniment

 

eveniment


„Mulțumim mult participanților și organizatorilor acestui extraordinar eveniment cultural prin intermediul căruia elevii Școlii de Arte „Alexei Stârcea” au adus un omagiu și o profundă gratitudine celor care au făurit istoria, au apărat integritatea țării, frumusețea limbii și sufletul poporului român”, se arată într-un mesaj al administrației acestei instituții de învățământ, conduse de Irina Bogataia, maestru în artă.

eveniment

 

dans

 

eveniment

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter