Actualitate

Analistul de politică externă Ștefan Popescu: Cred că drumul european al Republicii Moldova este deja irevesibil

Analistul de politică externă Ștefan Popescu: Cred că drumul european al Republicii Moldova este irevesibil deja

Drumul european al Republicii Moldova a devenit ireversibil, iar Chișinăul va primi undă verde de începere a negocierilor de aderare la Consiliul European din luna decembrie. De această părere este analistul de politică externă de la București, Ștefan Popescu. Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii Impact Global de la TVR MOLDOVA.

„Republica Moldova a primit semnale foarte puternice, aș spune fără precedent în istoria sa, și aceasta ar trebuie să vă facă pe toți optimiști în ceea ce privește evaluarea din partea Comisiei Europene, apoi în cea la Consiliul European. Gândiți-vă la găzduirea Summit-ului Comunității Politice Europene. Eu nu știu un șef de stat din vreun stat european care să fi fost primit în ultimul an și jumătate de atâtea ori la Palatul Elysee, așa cum a fost primită doamna Maia Sandu”, a subliniat Ștefan Popescu.

Potrivit analistului de politică externă de la București, Republica Moldova ar putea parcurge rapid drumul de la deschiderea negocierilor până la aderare deoarece este un stat mic.

„Republica Moldova are avantajul de a fi un stat mic și are o situație mai ușoară ca Ucraina. Sper ca federația Rusă să nu ajungă la granițele Republicii Moldova și Ucraina să rămână o prezență la Marea Neagră. Eu cred că drumul european al Republicii Moldova este ireversibil și aceasta este un lucru bun”, a conchis Popescu.


Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter